familjenhenemo

2012-06-30
16:52:31

Flädersaft

Igår kom Stefans gulliga mormor förbi på eftermiddagen med massor av fläderblommor! De har en buske vid sin sommarstuga, så vi brukar få blommor av dem varje år att göra saft av. Den saften är sommar för mig!! Så himla gott!! Det här receptet följer vi och det blir jättegod saft!!
 
40 fläderblommor
2 citroner i skivor
60 gram citronsyra
2 kg strösocker
 
Lägg detta i en stor kastrull. Koka upp 2 liter vatten och häll över. Rör ordentligt!! Lägg på ett lock och ställ i kylen 6-7 dagar. Du måste röra i saften dagligen. Sila och häll upp på flaskor.
 
Väntar på att vattnet ska koka upp.....
 
Saften går jättebra att frysa!! Även blommorna går att frysa och göra saft av vid senare tillfälle. Dock blir de lite bruna vid tillagningen, men det blir ingen skillnad på saftsmaken!
 
Nu ska jag vattna tujor......
 
Kram på er!
2012-06-30
11:56:28

Vi hälsade på hos djuren på 4H

Godmorgon!!
 
Igår var Majas sista dag på 4H. Vi passade på att åka ner och hälsa på henne där så hon fick visa djuren hon skött om under en veckas tid.
4H
 
Hennes favoriter var kaninerna.
 
 
Där bodde även grisarna Hans och Greta.
 
Greta
 
Lisa tyckte att hästen skulle bada, eftersom det stod ett badkar inne hos henne.
 
 
Inomhus fanns även kaninungar med sina mammor. Dock hann inte Majsan få sina ungar den här veckan. Vi får åka ner i nästa vecka och titta om det blivit några......
 
Vem bor där inne?
 
Nu ska jag göra saft och inte vilken saft som helst.....ni ska få se senare!!
 
Kram!!!!
2012-06-29
13:28:56

Bär med dig dina nära och kära!

Måste tipsa er om en hemsida som gör så otroligt fina smycken! Företaget heter Familjesmycken och och har funnits sedan 2006. De gör personliga smycken både till vuxna och barn. Min favorit är Familjebandet där alla i din familj får en personlig berlock som du hänger i en kedja runt halsen och bär med dig varje dag!! Blir ni fler i familjen köper du bara till er berlock som får symbolisera honom/henne.....Kanske har du ett husdjur som betyder något speciellt för dig?! Alla får plats på detta underbara smycke!!
 
Vilket smycke är din favorit?!
 
 
 
 
Familjebandet