familjenhenemo

2013-03-31
14:08:36

En smak av sommar

 
Hej!
 
Nu när vi går och väntar på vår och sommar tänkte jag tipsa er om en god kräm som kommit ut i förpackning med skruvkork (det var inte en dag för tidigt!!)!! Kladd och rinn i kylskåpet är ett minne blott!! Kiviks jordgubbskräm, den får mig verkligen att drömma mig bort till en varm och solig sommardag!
 
 
Hoppas ni hade en fin påskafton igår! Vi hade en traditionell med äggjakt, målning av påskägg, påskmat och GODIS!
Lisa smakade av alla sorter på en gång!
 
Man måste koncentrera sig när man målar ägg
 
På eftermiddagen gick vi ut och spelade lite fotboll och lekte. Ingen vårvärme precis!! Snön täcker fortfarande stora delar av tomten. Det är bara precis runt huset den har börjat ge med sig.
 
 
Nu ska vi packa ihop oss i bilen och fara mot Vingåker och fira svärmor som fyller år på onsdag!
 
Kram!!
 
2013-03-29
15:27:10

En påsk med julkänsla

 
Hej!
 
I år ska familjen Henemo fira påsk med julkänsla. Då är det inte enbart snön jag tänker på (åh, vad vi längtar efter våren nu!!!)....igår fick nämligen Emil en idé att han ville göra Rocky Road (det gör vi bara till julen annars). Ja, varför inte.....gott är det ju!
 
Lyckades fånga två tjuvsmakare på samma bild! Lisa dricker nötter ur decilitermåttet medan Emil provsmakar Dumlekola!
Finns ju många olika recept på det här godiset, men så här gör vi.
 
400 gram mörk choklad
1 påse Dumle
2 dl torrostade jordnötter
1 näve mashmallows
 
Smält chokladen i vattenbad. Klipp under tiden mashmallows och Dumle i mindre bitar och mät upp nötter. Blanda samman allt i chokladen när den smält. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna innan ni skär det i mindre delar. Sååååå gott!!
 
Emil och Lisa åt sin lunch i Lisas "hus" idag, sen bäddade de ner sig och låg och vilade och myste medan jag och Stefan gjorde köttbullar till påskbordet imorgon.
 
Nu är det snart dags att laga middag. Tycker inte man gör annat än står i köket! Ikväll ska jag i alla fall bänka mig vid TV:n och se premiären av Let´s dance. Ska ni?
 
Kram och ha en fortsatt fin långfredag!!