13:48:33
Älgstek a la Morberg
Hej på er!
Hoppas veckan startat bra!? Här går den i en rasande fart och man hinner inte med allt man tänkt och vill!
I lördags så lagade vi en suuuupergod älgstek a la Morberg! Den måste ni testa!! Vi åt hasselbackspotatis till.

Här kommer receptet!!
· 1 kg älgstek
· salt och nymalen peppar
· smör till stekning
· 1 st morot
· 1 st gul lök
· 0.5 st purjolök
· 3 dl kalvbuljong/fond
· 2 dl rödvin
· 2 st lagerblad
· 1 kvist färsk timjan
· 6 st enbär
· 5 dl vispgrädde
Gnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en tjockbottnad järngryta. Skala moroten och löken och skär dem i grova bitar. Skölj purjolöken och skär även den i grova bitar. Lägg ner alltsammans i grytan och låt det bryna med en stund. Häll på kalvfonden och vinet och tillsätt kryddorna. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt grytan sjuda sakta i 45–60 minuter tills älgsteken blivit mör. Prova med en sticka. Den ska släppa lätt när man drar upp den. Vänd och ös steken några gånger under tiden. Ta upp älgsteken, linda in den i aluminiumfolie eller blött smörpapper och låt den vila i 15 minuter. Häll grädden i grytan. Rör om och låt såsen koka ihop en stund. Smaka av med salt och peppar. Sila såsen. Skär upp din stek i cirka 5 mm tunna skivor och servera med kokt potatis, syltlök, gelé på svarta vinbär, rönnbär eller portvin (eller någon annan gelé) och pressgurka.
Ikväll ska vi på Värmbols fotbollsavslutning. Tittar in en sväng här om jag hinner!!
Kram så länge!!
Ååååhhh vad gott!!
http://blogg.alltforforaldrar.se/angiethehappiest/2014/10/22/vinn-ett-babynest/